
Aşçılık-Pastacılık Kursu
Kapsamı
Eğitim dahilinde kursiyere kişisel hijyen, mutfak hijyeni (farklı yıkama metodları, malzeme ve materyallerin özel yıkama teknikleri) verilmektedir. Sadece yemek yapımı değil besinlerin yaşamsal faaliyetleri, vücut için gereklilik durumları, uygun doğrama şekillleri, püf noktaları, özel menüler hazırlama, materyallerin doğru kullanımı, masa düzeni gibi konularda beceri kazanmalarını sağlanır.
Kazanımlar
Her türlü et yemekleri, balık yemekleri, yöresel yemekler, sebze yemekleri, özel günlere pasta süsleme, kış hazırlıkları, konserveler, her türlü yemek masası hazırlama. Kurs sonunda aşçı yardımcısı belgesi verilmektedir.
İstihdam Alanları
Bu programa katılan kursiyerler; otellerin mutfakları, lokantalar, öğrenci yurtları, pastaneler, yemek firmaları, pasta fırınlarında Aşçı Yardımcısı olarak görev alabilirler.